Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

De samenleving van morgen heeft jonge mensen nodig met een STEM-profiel: mensen met een neus voor wiskunde en exacte wetenschappen, mensen met technisch inzicht, bekwame vakmensen. Onze school draagt graag haar steentje bij aan die toekomstige samenleving.

S. De Buyser
Directeur

Met ons STEM-aanbod leiden wij de ingenieurs, mecaniciens, elektriciens, vaklui – kortom: de technici van morgen – op.

In onze school maak je al vroeg kennis met je werkvloer van morgen. We gaan samen op bedrijfsbezoek en lopen al stage, zo toon je dat de wereld van techniek en wetenschap geen geheimen meer voor je heeft!
Ook sociale en communicatieve vaardigheden zijn een troef! Samen sleutelen we daaraan!

Doorstroming(1) Technologische Wetenschappen
Dubbele finaliteit(2) Elektromechanische Technieken
Mechanische Technieken
Arbeidsmarkt(3) Elektriciteit

 

*Het onderwijs wordt geherstructureerd. De termen ASO, TSO en BSO zullen geleidelijk aan uit het beeld verdwijnen. Volgend schooljaar wordt er in het 3de jaar voor het eerst gesproken over de finaliteit van een richting:

(1)Doorstroomfinaliteit : studierichtingen die de bedoeling hebben om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar academische en professionele bacheloropleidingen.

(2)Dubbele finaliteit: studierichtingen die de mogelijkheid geven om zowel door te stromen naar het hoger onderwijs als naar de arbeidsmarkt.

(3)Arbeidsmarktfinaliteit: studierichtingen die de bedoeling hebben om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar graduaatsopleidingen (=hbo5-opleidingen) of hen voorbereiden om te gaan werken.