Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Ingenieus hebben helden nodig, daarom creëerde men de mechaniekers.”

klas MT

Daar sta je dan mooi als ingenieur: heel wat plannen en een krappe deadline. Maar wie zal ze realiseren? Wie zal zijn handen uit de mouwen steken? Misschien ben jij wel die persoon! Je bent echter meer dan alleen een uitvoerder… Je bent ook een materialenexpert, een tekenaar en een programmeur! Jouw oog voor detail zorgt er voor dat elk onderdeel van de machine vlot gesmeerd draait.

Wat leer je in deze richting?

Mechanische Technieken is een theoretische, maar vooral een praktijkgerichte studierichting waarin alles draait rond technologie, toegepaste wiskunde en wetenschappen, aangevuld met een brede algemene vorming.
In deze studierichting werk je dus zowel met je handen als met je hoofd!  Theoretische kennis is belangrijk, maar je gaat vooral praktisch aan de slag met mechanica, materiaalleer en thermodynamica.
Je leert ontwerpen met 3D-tekenpaketten (CAD), (de)monteren,  materialen selecteren en bewerken. Niet enkel met conventionele methodes, maar vooral met computergestuurde CNC-machines.

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is STEM-technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt. 

3 MT 4 MT
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen (biologie + chemie) 1 1
Frans 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Mens en Samenleving 1
Digitools 1
Mechanische technieken
– Mechanica
– Projecten mechanica
13
3
10
13
3
10
Godsdienst/NC Zedenleer 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32 32