Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Perfectie wordt niet bereikt als je niets meer kan toevoegen, wel als je niets meer kan weglaten.”

Antoine de Saint-Exupéry

Toen de pakjesman van DHL deze morgen in de camera keek, zei de deurbel tegen mijn smartphone dat ik bezoek had. Ik kon helaas niet antwoorden omdat ik net op dat moment een call kreeg van mijn koelkast met de boodschap dat de melk op was. Ondertussen vochten mijn dakraam en mijn thermostaat een strijd uit over de temperatuur in het huis. Die werd uiteindelijk gewonnen door de airco.

In onze 21e eeuw wordt alles met elkaar verbonden. Onze huishoudelijke apparaten surfen, net als wij, op de golven van ‘the internet of things’. Wil jij deze technologieën mee helpen bedenken? Zit er een uitvinder in jou verstopt? Ontwerp de toekomst en word ingenieur!

Wat leer je in deze richting?

IW is een technische richting waar de klemtoon ligt op wiskunde en (industriële) wetenschappen. Je bestudeert vooral theoretisch de industriële technologie. Je gebruikt je analytische geest en engineering skills om systemen te ontwerpen, te realiseren of aan te passen.

En daarna?

Deze richting is de ideale voorbereiding op hogere studies. Je kan een academische bacheloropleiding (burgerlijk of industrieel ingenieur) aanvatten en daarna kiezen voor de bijhorende masteropleiding.

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is 4 technologische wetenschappen. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

5 TWE 6 TWE
Wiskunde 7 7
Toegepaste Wetenschappen en Engineering:
– Mechanica
– Elektriciteit en Labo
– Engineering
– Fysica
– Chemie
10
2
2
3
1
2

11
2
2
4
1
2

Biologie 1
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Digitools 1
Mens en Samenleving 1
Godsdienst / NC Zedenleer 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32 32