Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Iedereen zei: ‘Dat gaat niet!’ En toen kwam er iemand die dat niet wist en die deed het gewoon!”

klas ET

Als de productie van die 10.000 bakjes lasagne plots stopt, moet de baas niet lang zoeken naar een oplossing voor het probleem. Die heeft hij immers bij de hand, hij belt jou!

Meten is weten! Jij bent de expert die de band weer aan het rollen brengt. Vind je elektriciteit best wel spannend? Hangen er vonken in de lucht als je een zekeringenkast ziet? Begint je bloed sneller te stromen als je een elektromotor hoort? Watt als je vrolijk wordt van een PLC? En lust je graag lasagne? Dan is elektrische installatietechnieken de richting die je zoekt.

Wat leer je in deze richting?

In deze sterk praktijkgerichte richting draait alles rond elektriciteit en de toepassing ervan. Je leert elektrische installaties realiseren, renoveren en herstellen in grote industriële gebouwen, maar ook in residentiële woningen.

De klemtoon wordt gelegd op elektronische en computergestuurde schakelingen en metingen. Ook automatiseringsprocessen zoals PLC-sturingen en computertekenen komen aan bod. In het laatste jaar volg je een stage in een bedrijf. 

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is 4 elektromechanische technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

En daarna?

Na deze richting kan je aan de slag als onderhoudstechnicus, zelfstandig installateur, technicus domotica, …

Verder studeren kan ook. Je kan een zevende jaar volgen (industriële computertechnieken…) of een professionele bacheloropleiding aanvatten (elektrotechniek…)

5 ET 6 ET
Elektrotechnieken
– Elektriciteit en Labo
– Projecten Elektriciteit
15
5
10
15
5
10
Wiskunde 3 3
Nederlands 2 2
Frans 2 2
Engels 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Digitools 1
Mens en Samenleving 1
Godsdienst / NC Zedenleer 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32 32