Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Ga op zoek naar de vonk die je doet schijnen. Gebruik dan dat licht om de wereld te verlichten.”

klas ELEK

Het zal je maar overkomen… Plots een donker huis op kerstavond. Een koude lasagne in de oven. Misschien die Tesla die niet langer start. Mogelijks een ‘platte’ smartphone en uiteraard geen stopcontact in de buurt. Of een koude douche na een uurtje sport.
Gelukkig is er een tovenaar die dit alles realiseren kan, een vakman of stielvrouw die ieders wereld verandert met een vonk. Zoek je een job vol spanning, word dan elektricien!

Wat leer je in deze richting?

Elektriciteit is vooral een hele praktische studierichting. Je werkt dus vooral met je handen!  Materialen en toestellen die door de elektricien worden gebruikt, leer jij kennen en correct gebruiken. Je leert elektrische schema’s lezen en gebruiken. Draad trekken, kabels leggen, elektrische storingen opzoeken…
Al doende leer je deze technieken toepassen met de nodige aandacht voor veiligheid. De basisbeginselen van sanitair en montagetechnieken worden je bijgebracht zodat je in de derde graad kan doorstromen naar ‘Centrale verwarming en sanitaire installaties’.

Wie kan starten?
De logische vooropleiding is 2B STEM-technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

3 ELEK 4 ELEK
Frans 2 2
Mavo 2 2
Nederlands 3 3
Wiskunde 2 2
Mens en Samenleving 1
Digitools 1 1
Elektriciteit
– Projecten elektriciteit
– Projecten sanitair
17
13
4
18
13
5
Lichamelijke opvoeding 2 2
Godsdienst/NC Zedenleer 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32 32