5 & 6 Elektromechanica

“Geen enkele mens is beter dan een machine. Geen enkele machine is beter dan een mens met een machine”

Op de 7e dag creëerde hij  iets nieuws. Digitale nullen en éénen baanden zich een weg langs zoemende elektromotoren en computerbreinen. Mechanische octopussen kwamen tot leven. Perslucht kreeg zijn tweede adem… en blies zachtjes het reepje chocolade, mooi in het doosje. En hij lachte en zag dat het goed was.

Wat leer je in deze richting?

EM is een technische richting, waar je mechanische, elektrische en elektronische problemen te lijf gaat met je technische skills en een stevige basis wiskunde.

Je ontdekt de wereld van verlichting, procescontrole, motoren en generatoren, aandrijftechnieken, automatisering, PLC- sturingen… Je leert constructies en installaties ontwerpen, processen voorbereiden en realiseren met professionele software. In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP).

En daarna?

Deze richting is een goede voorbereiding op diverse hogere studies, bv. een professionele bacheloropleiding (elektromechanica, toegepaste informatica…) of eventueel een academische bacheloropleiding (industrieel ingenieur).

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is 4 elektromechanische technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

5 EM6 EM
Wiskunde44
Elektromechanische Processen
– Thema’s en experimenten – Mechanica
– Thema’s en experimenten – Elektriciteit
– Processen
16
5
4
7
16
5
4
7
Nederlands22
Frans22
Engels22
Aardrijkskunde / Natuurwetenschappen21
Geschiedenis11
Godsdienst / NC Zedenleer22
Lichamelijke Opvoeding22
TOTAAL aantal lesuren/week3335