Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Geen enkel mens is beter dan een machine. Geen enkele machine is beter dan een mens met een machine.”

Richard Bookstaber

Op de 7e dag creëerde hij  iets nieuws. Digitale nullen en éénen baanden zich een weg langs zoemende elektromotoren en computerbreinen. Mechanische octopussen kwamen tot leven. Perslucht kreeg zijn tweede adem… en blies zachtjes het reepje chocolade, mooi in het doosje. En hij lachte en zag dat het goed was.

Wat leer je in deze richting?

EM is een technische richting, waar je mechanische, elektrische en elektronische problemen te lijf gaat met je technische skills en een stevige basis wiskunde.

Je ontdekt de wereld van verlichting, procescontrole, motoren en generatoren, aandrijftechnieken, automatisering, PLC- sturingen… Je leert constructies en installaties ontwerpen, processen voorbereiden en realiseren met professionele software.

En daarna?

Deze richting is een goede voorbereiding op diverse hogere studies, bv. een professionele bacheloropleiding (elektromechanica, toegepaste informatica…) of eventueel een academische bacheloropleiding (industrieel ingenieur).

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is 4 elektromechanische technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

5 EMT 6 EMT
Wiskunde 4 4
 Elekrtomechanische Technieken
– Mechanica
– Elektriciteit en Labo
– Projecten Mechanica
– Projecten Elektriciteit
 14
3
4
3
4
14
4
4
3
3
Nederlands 2 2
Frans 2 2
Engels 2 2
Natuurwetenschappen 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Digitools 1
Mens en Samenleving 1
Godsdienst / NC Zedenleer 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32 32