Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Toen de loodgieter ziek werd, bad zijn vrouw voor een goede afloop.”

Johan Anthierens

Een loodgieter is niet langer enkel een avonturier die buizen onderzoekt op zoek naar één of ander lek. Hij is ook de man die zorgt voor warmte tijdens koude dagen, of koelte tijdens warme. De man die zorgt voor het dagelijkse comfort van heel wat mensen.

Ben jij die onmisbare persoon? De man die iedereen ooit nodig heeft? Volg dan de opleiding Sanitair en Verwarmingstechnieken.

Wat leer je in deze richting?

De opleiding sanitair/verwarming maakt van jou een bekwame loodgieter en installateur van centrale verwarming. Je hebt weinig algemene vakken en je spitst je toe op de praktijk.

Je leert technische tekeningen en schema’s begrijpen. Je krijgt inzicht in de verschillende centrale verwarmingsinstallaties en hoe je ze moet onderhouden. Daarbovenop leer je ook over  warmteleer, elektro- en regeltechniek, aangevuld met volledige dakbedekking en een snuifje toegepaste elektronica. In de derde graad loop je stage bij een bedrijf. 

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is onze 4 elektriciteit, waar je de basisbeginselen  van  sanitair en montagetechnieken meekreeg. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

En daarna?

Deze opleiding maakt van jou een bekwame loodgieter en installateur van centrale verwarming. De arbeidsmarkt ziet je graag komen!

Je kan natuurlijk ook verder studeren en je diploma secundair onderwijs behalen door het specialisatiejaar verwarmingsinstallaties te volgen.

5 SAN 6 SAN 7 VER
Sanitaire-verwarmingsinstallaties 20 20 20
Wiskunde 2 2 2
PAV 4
Mavo 1 1
Nederlands 2 2
Frans 2 2 2
Digitools 1
Mens en Samenleving 1
Godsdienst / NC Zedenleer 2 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32  32 32