Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Ik ben gefascineerd door elk elektrisch apparaat waarmee ik kan experimenteren.”

EMT

Een machine kan het werk doen van 50 gewone mensen. Geen enkele machine kan echter een buitengewone man/vrouw met talent vervangen. Ben jij die persoon die de taal van de machines begrijpt en ze met elkaar leert communiceren? Ben jij de onmisbare machinefluisteraar die problemen oplost, nog voor ze gebeuren?

Wat leer je in deze richting?

Elektromechanische technieken is een theoretische, maar ook een praktische studierichting met dubbele finaliteit. In deze richting draait alles rond  technologie, toegepaste wiskunde en wetenschappen, aangevuld met een brede algemene vorming.
In EMT werk je zowel met je handen als met je hoofd! Theoretische kennis is belangrijk, maar je gaat ook praktisch aan de slag met mechanica, elektriciteit en elektronica. Je verwerft o.a. inzicht in automatisatieprocessen, de werking van industriële elektrische installaties, montage en demontage, onderhouds- en diagnosetechnieken.

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is STEM-technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt. 

3 EMT 4 EMT
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen (biologie en chemie) 1 1
Frans 2 2
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Mens en Samenleving 1
Digitools 1
Elektromechanische technieken
– Mechanica
– Projecten mechanica
– Elektriciteit en Labo
– Projecten elektriciteit
12
3
3
3
3
12
2
4
2
4
Lichamelijke opvoeding 2 2
Godsdienst/NC Zedenleer 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32 32