Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

“Engineering is zowat het dichtste dat je bij magie kan komen in deze wereld.”

Elon Musk

De wetenschap van vandaag is de technologie van morgen. Knappe breinen komen met oplossingen voor problemen, die we soms zelfs nog niet hebben. Ze veranderen onze wereld met technologie. Ben jij één van die tovenaars. Ben jij die bedenker van de high tech van morgen? Kom dan naar technologische wetenschappen.

Wat leer je in deze richting?

Technologische wetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Hier draait alles rond technologie, engineering en wiskunde, aangevuld met een brede algemene vorming.

Via wetenschappelijk onderzoek en experiment ga je aan de slag met mechanica in zijn vele vormen, met elektriciteit en elektronica, met chemie en informatica. Je gebruikt je analytische geest en engineering skills om systemen te ontwerpen, te realiseren of aan te passen. Programmeren met Arduino, 3D-tekenen en -ontwerpen, werken met lasersnijder en 3D-printer… het komt allemaal aan bod.

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is STEM-wetenschappen. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

  3 TW 4 TW
Wiskunde 5 5
Biologie 1
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Geschiedenis 1 1
Mens en Samenleving 1
Digitools 1
Technologische Wetenschappen:
– Chemie
– Fysica
– Elektriciteit en Labo
– Mechanica
– STEM-projecten
10
2

3
2
3
11
2
1
2
2
4
Godsdienst / NC Zedenleer 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
TOTAAL aantal lesuren/week 32 32