Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

Ben jij je al aan het voorbereiden op een sterke finish? Doen! Woensdag 9 juni starten de eersten met hun eindexamens. Alle leerlingen stoppen samen op dinsdag 22 juni. Jouw examenrooster vind je op Smartschool.

Op zoek naar nog wat last minute goede raad? Kijk op de website van de school onder studiebegeleiding. Je vindt er een massa aan tips and tricks. Zorg dat je helemaal vertrouwd geraakt met de vakspecifieke studietips die de leerkracht je gaf en de infobundels Leren Leren common knowledge zijn.

En onthoud:
Leg je GSM weg. Niet achter je op bed, maar echt weg, uit de kamer. Zet geen muziek op. En leen je gameconsole uit aan je ouders terwijl je studeert. Kan niet, want die heb je nodig om tussendoor te ontspannen? Neen, jammer, ‘schermen’ is niet ontspannen.
Eet gezond! Niet zot van zalm en broccoli? Eet het toch maar eens, niet elke dag, maar toch geregeld dit of iets anders gezond. Slaap voldoende! Ben jij zo iemand van ‘geen tijd, geen tijd, ik moet heel laat doorstuderen en/of heel vroeg opstaan, ik slaap wel bij na de toets’? Sorry, maar je wint echt zoveel meer met dat 1 uurtje broodnodige slaap dan met dat extra uurtje studeren.

Maar … verlies ook weer niet té veel tijd aan het lezen of bekijken van tips. Investeer je tijd in het essentiële: studeren! Uiteraard. Tenzij je tot die (very few!) happy few behoort die alles nog kennen van in de klas. Studeer positief, d.w.z. geloof in jezelf dat je het kan! Bill Gates is niet geboren met 67 miljard dollar op zijn bankrekening, hij heeft het vergaard. Door hard te werken. Dat begon op de schoolbanken.

Veel moed! Veel succes!