Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

De leerlingen van het 5de jaar TSO en het 5de en 6de jaar BSO gaan kijken naar het toneelstuk ‘Assisen – De gifmoord’. Met een assisenzaak op de planken brengen Karen Damen, Johny Voners, Kürt Rogiers, Fransesca Vanthielen, An Vanderstighelen, Frans Maas, Eddy Vereycken, Karin Jacobs en Co een nieuwe, spraakmakende voorstelling.

Viviane Mertens, de bekende soap-actrice, is niet meer. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord. Kort daarop wordt een verdachte opgepakt. Drie jaar later volgt het assisenproces.

Onze leerlingen zetelen (opnieuw) in de jury. Zij beslissen over schuld en onschuld.
Een ervaring die hun leven ongetwijfeld zal veranderen.