Stationsstraat 55, 1785 Merchtem – secretariaat@gtsm.be – 052 37 16 47

Op 21/03 is het Wereld Downsyndroomdag en dat is geen toeval: mensen met het downsyndroom hebben hun 21ste chromosoom 3 keer.

Downsyndroom Vlaanderen, een vrijwilligersvereniging van ouders van kinderen met downsyndroom, heeft een bijzonder oproep naar scholen en gezinnen. “Werkt u mee aan een wereld waarin iedereen er mag zijn? Rol dan uw broekspijpen op! En draag op 21 maart twee andersgekleurde sokken. Omdat ook mensen met downsyndroom de wereld kleurrijk maken. En – op hun manier – meerwaarde bieden”.

“De verschillende sokken vind je terug in het logo van Werelddownsyndroomdag. Ze staan symbool voor het extra chromosoom bij mensen met downsyndroom”, zeggen de organisatoren. “Door op 21 maart twee verschillende sokken te dragen, vieren we onze diversiteit.”