5 & 6 Elektromechanica

Jouw talent…

Jij bent iemand die gefascineerd is door technologie, elektriciteit en mechanica? Theorie en complexe schema’s schrikken jou niet af? Je bestudeert graag concrete dingen?

Dan is ELEKTROMECHANICA voor jou de juiste studierichting!

Door ons aangevuld met …

EM is een technische, vooral theoretisch gerichte doorstroomrichting.

Elektromechanici staan in voor toezicht, onderhoud en herstelling van industriële installaties en productiesystemen. Wiskunde is in deze studierichting een belangrijk vak, net als mechanica en elektriciteit . Ook een elementaire kennis van enkele fysische begrippen is nodig.

Tijdens je opleiding leer je meervoudige problemen (elektrisch, elektronisch, mechanisch) oplossen. Technische vaardigheden worden ontwikkeld. Je leert  constructies en installaties ontwerpen, processen voorbereiden en realiseren met professionele software. Je ontdekt de wereld van verlichting, procescontrole, motoren en generatoren, aandrijftechnieken, automatisering, PLC- sturingen… Je leert werken met CAD-CAM gestuurde machines. In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP), die bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktische realisatie.

En daarna?

Na deze richting ben je goed voorbereid op diverse hogere studies: een professionele bacheloropleiding (bv. Elektromechanica, Toegepaste Informatica) of eventueel een academische bacheloropleiding (bv. Industrieel Ingenieur) en bijhorende masteropleiding is ook een optie.

5 EM6 EM
Wiskunde44
Elektromechanische Processen
– Schakeltechnieken
– Mechanica
– Processen
– Elektriciteit
– Technisch Tekenen
18

5
6
5
2
18

5
6
5
2
Nederlands22
Frans22
Engels22
Aardrijkskunde22
Geschiedenis11
Godsdienst / NC Zedenleer22
Lichamelijke Opvoeding22
TOTAAL aantal lesuren/week3535