3 Technologische Wetenschappen / 4 Industriële Wetenschappen

“Engineering is zowat het dichtste dat je bij magie kan komen in deze wereld.”

De wetenschap van vandaag is de technologie van morgen. Knappe breinen komen met oplossingen voor problemen, die we soms zelfs nog niet hebben. Ze veranderen onze wereld met technologie. Ben jij één van die tovenaars. Ben jij die bedenker van de high tech van morgen? Kom dan naar technologische wetenschappen.

Wat leer je in deze richting?

Technologische wetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Hier draait alles rond technologie, engineering en wiskunde, aangevuld met een brede algemene vorming.

Via wetenschappelijk onderzoek en experiment ga je aan de slag met mechanica in zijn vele vormen, met elektriciteit en elektronica, met chemie en informatica. Je gebruikt je analytische geest en engineering skills om systemen te ontwerpen, te realiseren of aan te passen. Programmeren met Arduino, 3D-tekenen en -ontwerpen, werken met lasersnijder en 3D-printer… het komt allemaal aan bod.

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is STEM-wetenschappen. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

3 TW4 IW
Wiskunde55
Chemie1
Fysica1
Biologie1
Nederlands44
Frans33
Engels22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Technologische wetenschappen en engineering:
– Chemie
– Fysica
– Elektriciteit-elektronica
– Mechanica
– Engineeringsprojecten
12
1
1
4
3
3

Toegepaste wetenschappen en engineering:
– TW Mechanica
– TW Elektriciteit
– Engineering10
2
3
5
Godsdienst / NC Zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
TOTAAL aantal lesuren/week3332
MEAV wordt projectmatig aangeboden.