3 Elektromechanische Technieken / 4 Elektromechanica

 “Ik ben gefascineerd door elk elektronisch apparaat waarmee ik kan prutsen.”

Een machine kan het werk doen van 50 gewone mensen. Geen enkele machine kan echter een buitengewone man/vrouw met talent vervangen. Ben jij die persoon die de taal van de machines begrijpt en ze met elkaar leert communiceren? Ben jij de onmisbare machinefluisteraar die problemen oplost, nog voor ze gebeuren?

Wat leer je in deze richting?

Elektromechanische technieken is een theoretische, maar ook een praktische studierichting met dubbele finaliteit. In deze richting draait alles rond  technologie, toegepaste wiskunde en wetenschappen, aangevuld met een brede algemene vorming.

In EMT werk je zowel met je handen als met je hoofd! Theoretische kennis is belangrijk, maar je gaat ook praktisch aan de slag met mechanica, elektriciteit en elektronica. Je verwerft o.a. inzicht in automatisatieprocessen, de werking van industriële elektrische installaties, montage en demontage, onderhouds- en diagnosetechnieken.

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is STEM-technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

3 EMT4 EM
Wiskunde44
Natuurwetenschappen1
Toegepaste fysica1
Toegepaste chemie1
Frans22
Nederlands44
Engels22
Geschiedenis11
Aardrijkskunde11
Elektromechanische technieken
– Mechanica
– Projecten mechanica
– Elektriciteit
– Projecten elektriciteit
– Fysica
13
2
4
2
4
1

Elektromechanische processen
– Schakeltechnieken
– Mechanica
– Processen
– Elektriciteit
12
3
2
4
3
Lichamelijke opvoeding22
Godsdienst/NC Zedenleer22
TOTAAL aantal lesuren/week3232
MEAV wordt projectmatig aangeboden.