5 & 6 Mechanische Vormgevingstechnieken

Jouw talent…

Je bent geïnteresseerd in techniek en mechanica? Je houdt meer van de praktijk dan van de theorie? Je beschikt over een goed ruimtelijk en technisch inzicht? Je werkt graag met computergestuurde machines?

Dan zijn Mechanische Technieken (2de graad) en Mechanische Vormgevingstechnieken (3de graad) de studierichtingen waar jij naar op zoek bent!

Door ons aangevuld met …

M(V)T is een technische richting die vooral praktijkgericht is. De focus ligt vooral op mechanica en metaalbewerking. Je leert o.a. schetsen maken, plannen lezen, werkanalyses en werkmethodes opstellen, ingrijpen in de fasen van de vormgevingstechniek, machines instellen, bedienen en (de)monteren. De principes van computergestuurde CNC-machines worden in de 2de graad aangeleerd. Zo word je voorbereid op de 3de graad, waar de CAD-CAM-technieken toegepast worden. Het leren programmeren is naast computertekenen een belangrijke vaardigheid die we je in deze opleiding aanleren. In het laatste jaar maak je een geïntegreerde proef (GIP), met een theoretisch gedeelte en een praktische realisatie daarvan. Tijdens je stage maak je kennis met een echte werksituatie.

En daarna?

Je kan gaan werken als ontwerptekenaar, CNC-operator, technisch tekenaar, onderhoudstechnicus in bedrijven, …

Verder studeren kan ook. Je hebt de keuze tussen verschillende specialisatiejaren (bv. Se-n-Se Computergestuurde Mechanische Productietechnieken) en professionele bachelors (bv. Mechanische Ontwerp- en Productietechnologie).

5 MVT6 MVT
Realisaties Mechanische Constructies
– Mechanica
– Praktijk / Technisch Tekenen
19
7
12
19
7
12
Wiskunde22
Nederlands22
Frans22
Engels22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Godsdienst / NC Zedenleer22
Lichamelijke Opvoeding22
TOTAAL aantal lesuren/week3232