5 & 6 Elektrische Installatietechnieken

Jouw talent…

Het is voor jou een uitdaging om de principes van de elektriciteit onder de knie te krijgen? Je beschikt over een praktisch en technisch inzicht en je bent handig en kan ordelijk en nauwkeurig werken? Dan is Elektrische Installatietechnieken de juiste studierichting voor jou!

Door ons aangevuld met …

EIT is een technische, sterk praktijkgerichte opleiding. Je leert industriële en residentiële elektrische installaties in grote gebouwen en woningen realiseren, renoveren en herstellen. In functie daarvan leer je een werkopdracht analyseren, schema’s lezen en metingen uitvoeren. Hierbij zijn de elektrische voorschriften en reglementeringen belangrijk. De klemtoon wordt gelegd op elektronische en computergestuurde schakelingen en metingen. Ook automatiseringsprocessen zoals PLC-sturingen en computertekenen komen aan bod. Daarnaast leer je de basiswetten van elektriciteit, elektrische machines en praktische kennis van elektrotechnieken. In het laatste jaar volg je enkele weken stage om zo kennis te maken met een echte werksituatie. Je maakt ook een geïntegreerde proef (GIP), met een theoretisch gedeelte en een praktische realisatie daarvan.

En daarna?

Na deze richting kan je aan de slag als onderhoudstechnicus, zelfstandig installateur, technicus domotica, … Verder studeren kan ook. Je kan een zevende jaar volgen (bv. Se-n-Se Industriële Computertechnieken) of een professionele bacheloropleiding aanvatten (bv. Elektrotechniek).

5 EIT6 EIT
Realisaties EIT
– Elektriciteit en Labo
– Technologie
– Praktijk
19
5
6
8
18
5
4
9
Wiskunde22
Nederlands22
Frans22
Engels22
Aardrijkskunde11
Geschiedenis11
Godsdienst / NC Zedenleer22
Lichamelijke Opvoeding22
TOTAAL aantal lesuren/week3332