3 & 4 Mechanische Technieken

“Ingenieurs hebben helden nodig, daarom creëerde God de mechaniekers.”

Daar sta je dan mooi als ingenieur: heel wat plannen en een krappe deadline. Maar wie zal ze realiseren? Wie zal zijn handen uit de mouwen steken? Misschien ben jij wel die persoon! Je bent echter meer dan alleen een uitvoerder… Je bent ook een materialenexpert, een tekenaar en een programmeur! Jouw oog voor detail zorgt er voor dat elk onderdeel van de machine vlot gesmeerd draait.

Wat leer je in deze richting?

Mechanische Technieken is een theoretische, maar vooral een praktijkgerichte studierichting waarin alles draait rond technologie, toegepaste wiskunde en wetenschappen, aangevuld met een brede algemene vorming.

In deze studierichting werk je dus zowel met je handen als met je hoofd!  Theoretische kennis is belangrijk, maar je gaat vooral praktisch aan de slag met mechanica, materiaalleer en thermodynamica.

Je leert ontwerpen met 3D-tekenpaketten (CAD), (de)monteren,  materialen selecteren en bewerken. Niet enkel met conventionele methodes, maar vooral met computergestuurde CNC-machines.

Wie kan starten?

De logische vooropleiding is STEM-technieken. Instromen vanuit een andere studierichting is uiteraard ook mogelijk. Als jij maar over de nodige interesse en aanleg beschikt.

3 MT4 MT
Wiskunde33
Natuurwetenschappen11
Frans22
Nederlands44
Engels22
Geschiedenis11
Aardrijkskunde11
Mechanische technieken
– Projecten elektriciteit
– Projecten mechanica
– Mechanica
14
2
10
2
Realisaties mechanische vormgevingstechnieken
– Thema’s en experimenten – Mechanica
– Realisaties
– Thema’s en experimenten – Elektriciteit14
2
11
1
Godsdienst/NC Zedenleer22
Lichamelijke opvoeding22
TOTAAL aantal lesuren/week3232
MEAV wordt projectmatig aangeboden.