GTSM-Einsteins?

Europese statistiekolympiade

Begin januari begonnen 303 teams aan de online test die peilde naar hun statistiekkennis.

In totaal gingen 117 teams door naar de tweede fase: ze maakten een presentatie op basis van een set microdata. Die presentaties werden geëvalueerd door drie regionale jury’s (Franstalig, Nederlandstalig en Duitstalig). De jury’s kozen hun top 3 uit van de beste presentaties voor de tweede en derde graad secundair onderwijs.

De drie beste teams van de derde graad van het Nederlandstalig secundair onderwijs zijn:

  • GROEP3IW6 van GTSM in Merchtem, met 
  • JASITHO van het Sint-Norbertusinstituut in Duffel
  • VTEAM van het Maris Stella Instituut in Malle

Deze 3 teams strijden nu voor de eerste plaats op nationaal niveau. Tussen 9 maart en 16 april 2020 worden zij uitgedaagd om een 2 minuten durende video rond statistiek te compileren (instructies volgen 9 maart). Een nationale jury en het publiek zullen elk een team per graad kiezen om met hun video deel te nemen op Europees niveau.

Spannend! Veel succes GROEP3IW6 – Jessica, Maxime, Kwinten, Wieter, Senne en Xander!

Wiskunnend Wiske

Jaarlijks kruisen ongeveer 2000 wiskundeknobbels uit het vijfde en zesde jaar secundair onderwijs de degens. Ze buigen zich over een aantal intrigerende wiskundige opdrachten in de Wiskunnend Wiske Wedstrijd. Einddoel? Een plaatsje én overwinning in de finale, deze keer uitzonderlijk op vrijdag 13 maart 2020.

6 IW van GTSM is 1 van de 20 finalisten! Proficiat!