6TSO zit in de jury in (toneel) Assisen.

Het was een ruchtmakende zaak.

Anne Delorge, een zelfbewuste, knappe, zelfzekere jonge vrouw combineert onder de schuilnaam “Candy” haar hogere studies met een florissant baantje in de prostitutie. Een dubbelleven dat haar bevalt tot ze plots, op een voormiddag, dood voor de webcam wordt aangetroffen. Gewurgd.

Alle aanwijzingen voor de moord gaan naar Jurgen Casteels, een klusjesman die tot over zijn oren verliefd was op Anne en met haar een nieuw leven wou starten. Anne wees Casteels af. Een “nee” die haar fataal was geworden.

Vandaag verschijnt Jurgen Casteels voor het hof van Assisen.
Het openbaar ministerie is ervan overtuigd de zaak hard te kunnen maken.

Eenvoudig ? Niet helemaal. Er blijken immers nog meerdere kandidaten rond te lopen die wel ergens een motief konden hebben om Anne –Candy- Delorge om te brengen. Althans volgens de verdediging.

In elk geval: de jury wacht een zware taak.

En die jury, dames en heren, was op 8 februari niemand anders als ons 6TSO. Zij beslisten over schuld of onschuld. Hiervoor moesten zij de debatten zeer scherp volgen. Zij bestookten de getuigen met gerichte vragen om de waarheid te achterhalen.

Onze heren en dames van de jury spraken Jurgen Casteels vrij. Hij werd onschuldig bevonden.