De Block stuurt 1.100 landgenoten op medisch onderzoek

In 2018 vindt er opnieuw een gezondheidsenquête plaats bij de Belgische bevolking. Dankzij die enquête komen we onder meer te weten hoe gezond de Belg zich voelt, hoeveel medicatie hij slikt en welke kwalen hem parten spelen. Tot nog toe gebeurde die enquête louter op basis van vragenlijsten: zo’n 11.000 Belgen kregen een enquêteur over de vloer die vervolgens bij hen peilde naar leven en welzijn. Deze keer pakt het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid (WIV) het op vraag van de bevoegde minister Maggie De Block (Open Vld) anders aan. Nog steeds zullen 11.000 Belgen een vragenlijst voorgeschoteld krijgen, maar 1.100 van hen zullen ook echt medisch worden onderzocht. “We gaan hun lichaamsomtrek, gewicht, lengte en grijpkracht meten. We nemen ook een bloedstaal en meten hun bloeddruk.”

Naast de 1.100 landgenoten die minister De Block stuurt, sturen wij er nog een paar extra vanuit GTSM. Check de kalender op de GTSM-website om te weten wanneer jij opgemeten en gewogen wordt.